TomTom Basic Navigatiesysteem – Beoordeling

Review de TomTom Basic

De kans is groot dat ook jij dit jaar weer op vakantie zal gaan. Je hebt dan natuurlijk wel een navigatie nodig. Zonder een soort navigatie wordt het wel erg lastig, dan zal je met de kaart aan de haal moeten. Dit wil je niet, het brengt altijd weer een hoop stress mee en vaak kom je ook nog eens op de verkeerde plek uit. Een oplossing is dan ook om een TomTom te kopen, dit is al jaren een van de beste aanbieders op het gebied van navigatie. Als je er dan toch een koopt, TomTom heeft met de nieuwe Basic een waar plaatje in huis gehaald.

Wat is het precies?

De TomTom basic is als het ware een instap model. Hierdoor kan iedereen die nog geen navigatie heeft gekocht ook meegaan met de tijd. Het voordeel is dat het een vrij voordelig toestel is, zo kun je dus letterlijk gewend raken aan het rijden met een TomTom voor een lage prijs. De TomTom die werkt aan de hand van Mydrive, dit is de laatste techniek op het gebied van kaart planningen. Door middel van de My Drive kun je veel eenvoudig een kaart laden en een route plannen, zo heb je dit sneller achter de rug. Des te eerder kun je aan de vakantie beginnen.

Het hoofd van TomTom is ook razend enthousiast over de nieuwe versie van de TomTom. Hij zegt dan ook: “Met de nieuwe TomTom GO Basic maken we de krachtige TomTom-navigatie voor alle bestuurders beschikbaar. Het beste van onze technologieën komt samen in één navigatiesysteem; van onze befaamde verkeersdienst tot smartphone-verbindingen en draadloze Wi-Fi-updates. Daarnaast is het ook nog eens ons goedkoopste navigatiesysteem ooit.”

De specificaties

Het toestel kost op dit moment ongeveer 150 euro, ervan uitgaande dat er geen aanbieding is. Het scherm van de navigatie is 5 inch in diagonaal, dit is voor een navigatie een relatief groot scherm. Het voordeel is dan wel weer dat je heel makkelijk de wegen kunt zien. Ook is het kleurenspectrum van het scherm ruim, al kun je bij de duurdere versies wel meer tinten onderscheiden. Nu heb je dit niet echt nodig op de weg natuurlijk.

Deze TomTom is het perfecte instap model voor degene die op zoek is naar een navigatiesysteem om eens uit te proberen. De prijs is relatief goedkoop, veel goedkoper in verhouding tot andere apparaten met ongeveer dezelfde werking. Ook is het instellen van de kaarten erg makkelijk en snel, voor je het weet kun je dus de weg op gaan. Lees op internet maar eens de ervaringen van anderen, je zult zien dat vrijwel iedereen positief is over dit product.