Studenten lening wat zijn de voorwaarden?

Veel mensen die studeren kiezen voor een zogenaamde studentenlening. Deze soorten leningen zijn er speciaal voor studerende mensen die geen tijd hebben voor een baantje of op een andere manier geld in het laadje te brengen. Omdat kredietverstrekkers niet snel geld lenen aan studenten is er er een speciale leenvorm op de markt gebracht. De studentenlening of de studentenkrediet.

Voorwaarden voor een studentenlening

Het is duidelijk dat kredietverstrekkers niet zomaar geld lenen aan iedereen die beweerd dat hij of zij hard studeert en ondertussen lekker in de kroeg hangt. Per bank of kredietverstrekker zijn er andere voorwaarden waar de student aan dient te voldoen, maar de volgende voorwaarden gelden in ieder geval bij de meeste banken:

– Woonachtig in Nederland
– De student ontvangt een basisbeurs
– Geen registratie bij het BKR te Tiel
– Ouder dan 18 jaar

Indien je niet aan deze eisen voldoet is het mogelijk alsnog een lening af te sluiten door het aanschrijven van een medecontractant. (meestal vader of moeder)

De student en geld lenen

Het is niet altijd nodig geld te lenen. U kunt ook een stuk effectiever omgaan met uw geld. Dit is altijd het proberen waard, voordat u alsnog tot geld lenen over gaat. De volgende punten helpen de student om slimmer met hun geld om te gaan:

– Bij elke aankoop is het handig jezelf af te vragen of je het product wel echt nodig hebt of dat je het gewoon wilt. Minder kopen is gewoon minder rood staan. Dit betekend dus ook dat je minder hoeft af te lossen zodra je klaar bent met studeren. Denk dit bij elk product wat je koopt en je bespaart in een jaar veel geld.

– Een dure manier van geld lenen is met een creditcard. Wees dan ook voorzichtig met het kopen van producten via deze manier van voldoening. Vaak moet met een creditcard extra transactie kosten worden betaald. Bovendien komt er een moment dat het saldo van je bankrekening wordt afgeschreven en meestal zijn we die uitgave dan allang weer vergeten waardoor we veel meer rood komen te staan dan gepland.

– Bepaal wat uw uitgaven tijdens het jaar zullen zijn. College geld, huur, GEB kosten levensonderhoud enz.

– Stel jezelf de vraag, “wat is mijn totale inkomen dit studiejaar? Tel de geldstromen: studiefinanciering, ouderlijke bijdrage, werk en giften van familie of vrienden”.

Voordelen van geld lenen met een studentenlening

– Uitstellende rente betaling
– Een lening tot €6000 mogelijk
– Een laag rentetarief
– Geen aflossingsplicht
– Na afstuderen wordt de lening omgezet in een doorlopend krediet