Je autoverzekering – vergelijken lastig?

Dat knagende gevoel dat je teveel betaalt

Iedere maand als je loon wordt bijgeschreven kijk jij vast altijd even naar de vaste lasten die worden afgeschreven. Het is toch altijd weer even slikken wanneer de verzekeringspremies worden afgeschreven. Het gaat vaak om een verzekeringspakket waar meerdere verzekeringen in ondergebracht zijn. Dat oogt leuk en overzichtelijk, maar het bedrag kan behoorlijk oplopen. Je zal niet de eerste zijn die per maand honderden euro’s afdraagt aan premie voor de verzekeringen in jouw huishouden. Dit alles bezorgt jou met regelmaat dat irritante knagende gevoel. Je kent het wel; dat gevoel dat je eigenlijk teveel betaalt voor zaken waar je doorgaans niets voor terugziet.

Een leuke advertentie op tv gezien

Net op het moment dat jij overpeinst of je niet per ongeluk veel teveel betaalt op maandbasis aan je verzekeraar is daar een tv spotje waarin jou wordt verteld dat je waarschijnlijk teveel betaalt voor je autoverzekering. Dat is voor jou, en voor heel veel anderen, het moment om toch maar eens te kijken of het niet inderdaad zo is. Niemand betaalt immers graag teveel voor een product waar je als het goed is maar zelden gebruik van maakt. Het is dan ook altijd een goed idee om te kijken wat zo’n nieuwe autoverzekeraar voor jou kan betekenen.

Hoe eerlijk is een reclame

Reclame die door een autoverzekeraar wordt gemaakt heeft nogal eens de naam misleidend te zijn. Het is dan ook goed om op te letten wanneer je ziet dat er kleine lettertjes in beeld verschijnen bij een aanbod van een autoverzekeraar. Jij hebt namelijk geen tijd om ze te lezen, terwijl ze absoluut heel belangrijk zijn. Daar staat namelijk in omschreven wat de voorwaarden van de autoverzekeraar bij een bepaald aanbod zijn. Men kan jou, kortom, honderden euro’s korting beloven op jaarbasis maar jou ondertussen een uitgekleed verzekeringspakket aanbieden. Heb je dan ooit een ongeluk, dan kan het zijn dat je in de problemen geraakt.

Pas op met eigen risico’s

Dacht jij dat een eigen risico iets is wat je alleen bij een zorgverzekering tegenkomt, dan heb je het mis. Ook autoverzekeraars maken hier gebruik van. Het houdt in dat jij bij schadeherstel aan je auto te maken krijgt met een bedrag wat je zelf moet ophoesten als onderdeel van de verzekering. Dat bedrag kan behoorlijk oplopen. Eigen risico van 500 tot 700 euro per schadegeval is niet onbekend. Wanneer je bij een autoschade met een dergelijke kostenpost wordt geconfronteerd is het dan ook zaak dat jij geld had opgespaard om het eigen risico van te kunnen betalen. Bij de meeste mensen is dit niet zo; het is dan ook zaak dat je oppast met eigen risico bij een lage premie wanneer je autoverzekeringen vergelijkt.

Een onafhankelijke partij die niets over het hoofd ziet

Ga jij een autoverzekering – vergelijken; dan is het heel verstandig om dit te laten doen door een onafhankelijke partij. We hebben het dan over iemand die geen contracten heeft met autoverzekeraars en die een onafhankelijke keuze maakt uit het ruime aanbod van autoverzekeringen in ons land. Een dergelijke partij zal jouw wensen op een rijtje zetten voor wat betreft de autoverzekering en daarnaast zullen jouw aantal kilometers per jaar, verzekeringsvorm en dergelijke worden genoteerd. Met alle gegevens ter hand wordt er een vragenlijst ingevuld waaruit een mooi advies rolt. Het zal een advies zijn waar jij je voordeel mee kan behalen zonder dat het ten koste gaat van jouw comfort en bankrekening.

Een alles in één service

Neem jij zo’n onpartijdige partij in de arm om jouw verzekeringen te herzien en te regelen, dan doe je er goed aan om gebruik te maken van de alles in één service. Op die manier krijg je niet alleen een advies voor een betere autoverzekering; je wordt ook geholpen bij de overstap naar een nieuwe verzekering. Jij hebt het immers al druk genoeg; waarom zou jij je zorgen maken over dit soort aangelegenheden.