Het leed dat autoverzekeringen – vergelijken heet

Wees er als de kippen bij

Je kent vast wel de term ‘er als de kippen bij zijn’. We bedoelen daarmee dat je gelijk vooraan staat te dringen als er ergens een voordeeltje te behalen valt. Wanneer je een leuk aanbod op de radio of tv voorbij hoort komen met betrekking tot korting op een autoverzekering is dat dan ook een mooi moment. Half autorijdend Nederland stort zich op het internet om te kijken of een autoverzekering bij die andere autoverzekeraar echt wat voor hun is. Je wil toch immers geen korting mislopen.

Dat gevoel dat je in de maling genomen bent

Ga je kijken op de website van de aanbieder van een autoverzekering, dan kom je doorgaans gelijk het aanbod tegen wat aan jou is gedaan in de commercial. Wanneer je even goed verder leest kan het echter zomaar zijn dat je tot een vervelende conclusie komt. Een aanbod van een autoverzekeraar wat op de radio heel goed klinkt kan zomaar een kat in de zak blijken te zijn. Je leest de voorwaarden die aan die lagere prijs vastzitten en besluit dat je dan beter kan blijven zitten waar je zit. Het gevoel dat je in de maling genomen bent; het is een gevoel waar eigenlijk iedereen een hekel aan heeft. Daarom is het goed om verder te kijken bij autoverzekeringen – vergelijken.

Leuk aanbod gezien; let hier op

Op het moment dat een autoverzekeraar jou een aanbod doet waarbij je tientjes minder per maand gaat betalen is de verleiding groot om gelijk toe te happen. Het is echter goed om een aantal zaken goed in de gaten te houden op dat moment. We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

  • Minimale verzekeringsduur. Een autoverzekering is iets waarbij je eigenlijk per jaar berekend je premie betaalt. Veel mensen hebben daar maling aan; zij willen na een paar maanden kunnen overstappen naar een ander wanneer de service hun toch niet aanstaat of wanneer ze elders weer een beter aanbod krijgen. Het kan zomaar zijn dat een autoverzekeraar jou een interessant prijsaanbod doet wanneer je vooruit betaalt voor één jaar of wanneer je minimaal een jaar klant bij hun bent. Wanneer jij houdt van korting door snel over te stappen is het zaak dat je hier niet op ingaat. Je zit dan voor minimaal een jaar vast aan een autoverzekeraar waarbij je eigenlijk liever weer weggaat.
  • Eigen risico. Schade krijgen aan je auto is vervelend. Je bent je vertrouwde auto voor een paar dagen kwijt, en met een beetje pech houd je nog meer ongemak over aan een ongeluk. Wanneer je dan na de reparatie en de afhandeling van een schade ook nog eens een eigen risico nota krijgt thuis gestuurd is het helemaal extra zuur. Het is dan ook zaak om te kijken of een mooi aanbod van een autoverzekering niet te maken heeft met een (hoger) eigen risico. Ga je hier wel mee akkoord, zorg er dan voor dat je maandelijks een bedrag apart legt voor als er ooit iets met je auto gebeurt. De eigen risico nota betalen is in dat geval geen probleem voor jou.
  • Een bepaald aantal kilometers. Hoeveel meer jij op de weg bent, hoe hoger het risico dat je schade rijdt aan jouw auto. Het is dan ook zo dat veel aanbiedingen uitgaan van het laagste aantal kilometers op jaarbasis. Leg jij per jaar flink wat meer kilometers af op de weg dan waar in het aanbod vanuit wordt gegaan? Denk er dan aan dat jouw premie zomaar hoger kan uitpakken dan wat je zo op het eerste gezicht zou denken bij het zien van een aanbieding.

Een eerlijk advies zonder kleine lettertjes

Wil jij een eerlijk advies hebben over een goede autoverzekeraar zonder in de val te trappen van verborgen voorwaarden? Dan doe je er goed aan om een eerlijk advies in te winnen bij een onafhankelijke partij. Met het invullen van jouw wensen voor een autoverzekering en de zaken die voor jouw verzekering verder van belang zijn is het op die manier mogelijk om een eerlijk advies te krijgen waarbij vervelende verrassingen naderhand zijn uitgesloten.