Een autoverzekeringen – vergelijken zonder onzinverhalen

Autorijden in deze dure tijd

We leven in een tijdperk waarin autorijden tot een behoorlijk dure bezigheid is geworden. De prijs van brandstof alleen al is enorm gestegen en de accijns die de overheid daar over heft wordt ook per kabinetsformatie weer verhoogd. Je zou haast vergeten dat je naast deze kosten ook nog eens die van een autoverzekering moet betalen, en die kosten zijn behoorlijk hoog. Het kan dan ook geen kwaad om eens te gaan autoverzekeringen-vergelijken.

Jij gelooft toch niet in sprookjes

Ga jij autoverzekering vergelijken; weet dan dat je niet de enige bent. Kijk maar naar het aantal reclames wat op tv en radio voorbij komt over dit onderwerp. Het zijn er zoveel dat je haast de tel kwijt zou raken. Er worden de mooiste beloften gedaan. Honderden euro’s per jaar besparen op je autoverzekering is gemakkelijk. Althans, als je de zorgvuldig gekozen woorden van marketing-strategen moet geloven. Er wordt jou verteld dat je maandelijks een flink kapitaal kan overhouden wanneer je bepaalde verzekeringen stopzet omdat je ze toch nooit gebruikt. Gelukkig zijn de meesten van ons zover dat ze die sprookjes niet geloven. De waarheid is soms harder maar wel praktischer wanneer de nood echt aan de man is. Was jij net klakkeloos overgestapt naar een bedrijf wat stunt met bepaalde verzekeringsvoorwaarden tegen een lage prijs en rijd je vervolgens tegen een paaltje? Dan is de kans groot dat je met een kater komt te zitten.

Een eerlijk verhaal over jouw autoverzekering

Ben jij op het punt gekomen dat je echt over wil stappen naar een andere autoverzekering, dan wil je niet voor verrassingen komen te staan. Het is dan ook om die reden dat wij een eerlijk verhaal hebben over jouw autoverzekering. De feiten kunnen schokkend zijn; wees gewaarschuwd.

  • No Claim is geen coulance. Om maar gelijk een verhaaltje te ontkrachten; no claim is iets wat je opbouwt bij een verzekeraar. Per jaar dat jij geen schade rijdt aan je auto bouw je een hoger percentage No Claim op. Je betaalt dan minder premie op jaarbasis voor jouw autoverzekering. Dat klinkt als een cadeautje van je autoverzekeraar maar dat is niet zo. Het is geen coulance maar gewoon iets wat in de wet ligt vastgelegd. Je no claim die je hebt opgebouwd neem je gewoon mee naar een andere verzekeraar.
  • Pakketkorting is niet altijd het goedkoopste. Verzekeraars die jou een volledig pakket verzekeringen aanbieden hanteren altijd een bepaalde pakketkorting. Je denkt dat je dan het goedkoopste uit bent maar dit hoeft niet zo te zijn. Het kan zomaar zijn dat een andere korting zoals een collectiviteitskorting via je werkgever of vakbond of andere organisatie een stuk voordeliger is. Je bent dus niet altijd goedkoper uit wanneer je al jouw verzekeringen bij één partij onderbrengt.
  • Trouw aan een autoverzekeraar wordt niet altijd beloond. Je zou denken dat je na jaren vaste klant te zijn geweest bij een autoverzekeraar wel een stuk goodwill hebt opgebouwd. Helaas, dat blijkt vaak niet zo te zijn. Jouw trouw zal niet altijd worden beloond met als gevolg dat je zelfs de rekening betaalt voor nieuwe klanten bij jouw verzekeraar die wel een leuke korting krijgen aangeboden.

Wakker geworden; aan de slag

Ben je door deze feiten wakker geschud en wil je op een eerlijke manier jouw autoverzekeringen vergelijken? Dan is het nu zaak om er werk van te maken. Dat doe je door een onafhankelijke partij navraag te laten doen bij een aantal autoverzekeringen naar het beste pakket en de laagste premie voor jou. Op een vergelijkingssite kan je dit heel gemakkelijk uit handen geven. Je voert een aantal zaken omtrent jouw rijgedrag in en met een paar minuten heb jij een pasklaar advies zonder sprookjes, maar wel met een gelukkig einde in handen.