Alles in 1 vergelijkers

Ben je op zoek naar goedkoop Internet met tv en bellen in 1 pakket dan heb je in Nederland ongeveer 11 grote providers die alles in 1 aanbieden. Je kunt deze providers comfortabel vergelijken via diverse vergelijkingssites. De kleinere providers die eerder lokaal opereren zijn meestal niet in de vergelijkingen mee opgenomen. Dat is eigenlijk wel jammer omdat er een flink aantal burgerinitiatieven bestaan waar de kleinere providers zoals PLINQ en TriNed hun diensten aanbieden.

Wie is TriNed

TriNed levert sinds 1999 internet, tv en bellen aan particuliere en zakelijke klanten. In het verleden werden de diensten aangeboden via de kabel, adsl en vdsl. Sinds 2008 heeft het bedrijf zich gespecialiseerd op glasvezel. Omdat de beste kwaliteit alleen via glasvezel haalbaar is is TriNed hierop volledig overgetapt en dé specialist met de meeste ervaring van de serviceproviders die glasvezel aanbieden geworden.

Wie is PLINQ

PLINQ is ook een kleinere speler op de markt. Onder het motto stel zelf uw abonnement samen hebben ze al heel wat klanten voor zich weten te winnen. Klanten kunnen kiezen voor één van de standaard alles in 1 pakketten of hun pakket echt zelf samenstellen. Bij deze kleinere provider heb je dus maximale keuzevrijheid. Je betaalt dus daadwerkelijk ook alleen maar voor datgene wat je ook echt gebruikt.

Wie zijn de grote providers

De volgende grote providers bieden allemaal alles in 1 pakketten aan:

Caiway, Delta, KPN, Ziggo, NLE, Online, Youfone, XS4ALL, T-mobile, Telfort en Tele2.

Een aansluiting op het netwerk van deze aanbieders volgt via koper, kabel of glasvezel. De prijzen variëren daarom nogal. Een pakket via koper of kabel is meestal goedkoper dan via glasvezel. Dit komt omdat glasvezel een nieuwe en veel snellere techniek is. Er kunnen wel internetsnelheden van 1GB per seconde gehaald worden. Het verschil met een internetaansluiting via koper of kabel is dat de snelheid die aangeboden wordt symmetrisch is. Dat houdt in dat je dus met dezelfde snelheid waarmee je kunt downloaden ook kunt uploaden.

Alles in 1 van Ziggo is dat glasvezel?

Kabelaar Ziggo beschikt wel over een eigen glasvezelnetwerk echter is de aansluiting bij de klant gewoon kabel. Dit komt omdat het laatste stukje van de verdeler tot aan je woning geen glasvezel maar alleen kabel is. Een nadeel hiervan is dat de bandbreedte voor internet, tv en bellen verdeeld moet worden. Hierdoor krijg je dus dat het downloaden altijd sneller is dan het uploaden. De snelheid die Ziggo tot nu toe kan aanbieden is dus niet symmetrisch. Voor een consument is dat misschien niet zo erg, maar voor bedrijven die dagelijks met internet moeten werken wel. Overleg en vergelijk dus goed alle pakketten en aansluitmogelijkheden voordat je een abonnement afsluit.